Krovovi
Pronađite Isover proizvode i rješenja za izolaciju krovova stambenih objekata, te objekata za industrijsku primjenu.

Ventilirani kosi krovovi

Ventilirani krovovi
Pronađite Isover proizvode i rješenja za izolaciju ventiliranih kosih krovova stambenih objekata, te objekata za industrijsku primjenu.

Odgovarajuća rješenja

Kosi ventilirani krov s visokom vrijednosti ljetnog temperaturnog kašnjenja
Rješenje za izolaciju kosog krova s visokom vrijednosti ljetnog temperaturnog pomaka je konstrukcijsko rješenje koje objektu pruža niz prednosti. Ventilacijski sloj sprječava stvaranja kondenzata u međuprostoru. Toplinska i zvučna izolacija kontroliraju toplinski tok i štite objekt od zračne buke. Paropropusni sloj je istovremeno i vodonepropustan, te osigurava potpunu zaštitu donjih elemenata krova, kao i ispravno 'disanje' krovišta. Ovo rješenje s donje strane obuhvaća dvoslojnu izolaciju iz mineralne staklene vune visoke gustoće postavljene na dvostruku rešetku od gredica. Izolacijske ploče osiguravaju krovištu odličnu karakteristiku otpornosti na pojavu ljetnog temperaturnog kašnjenja.
Ventilirani krovovi
Rješenje za izolaciju kosog krova sa samonosivom izolacijom je konstrukcijsko rješenje koje objektu pruža niz prednosti. Ventilacijski sloj sprječava stvaranje kondenzata u međuprostoru. Toplinska i zvučna izolacija kontroliraju toplinski tok i štite objekt od zračne buke. Paropropusni sloj je istovremeno i vodonepropustan, te osigurava potpunu zaštitu donjih elemenata krova, kao i ispravno 'disanje' krovišta. Ovo rješenje s donje strane obuhvaća dvoslojnu izolaciju iz mineralne staklene vune visoke gustoće Isover SUPERBAC N Roofine® G3 ili BAC CF N Roofine® G3 postavljene na dvostruku rešetku od gredica. Izolacijske ploče osiguravaju krovištu odličnu karakteristiku toplinske i zvučne izolacije.
 

Neventilirani kosi krovovi

Neventilirani krov
Ova vrsta konstrukcije oslanja se na prirodne razlike u tlaku pare kroz krovnu konstrukciju. To omogućuje vodenoj pari s krovnog prostora da se sigurno prenese u vanjsko okruženje. Rizici kondenzacije na neventiliranim hladnim krovovima minimizirani su uključivanjem nepropusnog sloja za kontrolu pare na toploj strani izolacije od staklene vune na razini stropa, uključivanjem učinkovite podloge propusne za pare u krovnoj konstrukciji, zajedno s ventiliranom prazninom od najmanje 25 - 50 mm između podloge i krovnih pločica ili škriljevca.
Debljina izolacije mora u potpunosti ispunjavati dubinu šipke. Ne smije se dopustiti da donji sloj dodiruje površinu izolacije i osigurava se čist zračni prostor između membrane i izolacije. Ako se sloj propusne za paru položi izravno na izolaciju u potpuno potpomognutoj situaciji, to treba osigurati protustranim letvicama kako bi se omogućilo učinkovito izlivanje vode preko površine membrane i s krova.

Pronađite Isover proizvode i rješenja za izolaciju krovova stambenih objekata, te objekata za industrijsku primjenu.

Odgovarajuća rješenja

Izgradnja potkrovlja

Potkrovlja
Ako imate tipičnu kuću s potkrovljem, dobili ste dodatni prostor da sami napravite sobu! Svi vole dodati nešto novo u svoje domove. A dodavanje sobe prilični je bonus. Od preuređenja do spuštanja, to je prilično velika avantura. Gotovi rezultati će vas usrećiti jer ste svoje napore usmjerili u pravom smjeru. Bilo da želite napraviti životni prostor za sebe, spavaću sobu za goste ili za dodatnog člana obitelji, ili prostor urediti u ured kod kuće, ili možda dodatno spremište taj prostor je uvijek bolje iskoristiti nego ga ostaviti praznim. Za uređenje ili obnovu potkrovlja, potrebna će vam biti pomoć profesionalaca kako bi dobili savršen prostor.
Pogledajte Isover proizvode i rješenja za izolaciju krovova stambenih objekata, te objekata za industrijsku primjenu.

Odgovarajuća rješenja

Korišteno potkrovlje
Rješenje za izolaciju podgleda korištenog potkrovlja osigurava znatno smanjenje pojave toplinskih mostova, te doprinosi kvaliteti unutarnjeg zraka zahvaljujući korištenju mineralne staklene vune 4+ koja sadrži patentirano vezivo na bazi obnovljivih materijala pa udovoljava najstrožim europskim zahtjevima o emisijama formaldehida i VOC (hlapljivih organskih spojeva) u unutarnjim prostorima. Mineralne staklene vune EVO 4+, IBR N 4+ ili RIO 4+ omogućavaju lako i brzo izoliranje podgleda potkrovlja, pri čemu se izolacija oblaže gips kartonskim pločama ili drvenom lamperijom. Ispred izolacijskog sloja obavezno postaviti parnu branu sa potrebnim priborom.